Monthly Archives: június 2012

Competition Office fines Spar HUF 85m

GVH started investigating Spar after the company gave performance-based bonuses for suppliers in 2010.

Lezárult a befektetőbarát településekért indított program.

A befektetésösztönzéssel, településmarketinggel és a befektetőkkel való kommunikációval is foglalkozó kurzus három szakmai modulját Debrecenben, Pécsen és Székesfehérváron tartották.

Elkészült a Nemzeti Aszálystratégia vitaanyaga

A belső egyeztetés már lezajlott, és hamarosan megkezdődhet a dokumentum társadalmi konzultációja – jelentette ki a vízügyért felelős helyettes államtitkár hétfőn Budapesten egy, a témáról tartott szakmai fórumon a kormany.hu-n megjelent beszámoló szerint.

A halászat hagyományait idézik fel az I. Balatoni Halásznapon Balatonföldváron

Az esemény különlegessége lesz, hogy a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halászai hosszú évek után először ismét “elszórják a nagyhálót”, más néven öreghálót, amely egykor a Balatonra leginkább jellemző halászati módszernek számított.

Az új állatorvosi kamarai törvénnyel javul a szakma színvonala

A VM közleménye szerint a gazdasági-társadalmi környezet változásai miatt az 1995-ben megalkotott állatorvosi kamarai törvény mára nem képes megfelelő keretet biztosítani az állatorvosok és a kamara működéséhez, ezért a módosítása helyett új törvény megalkotása vált szükségessé.

Idén is lesz Bikavérünnep Egerben

A hevesi megyeszékhely legnagyobb és legnépszerűbb, immár hagyományos rendezvényén az idén 40 borász kínálja borait, illetve a város 20 legrangosabb étterme az italokkal harmonizáló étkeket ajánl a látogatóknak – tájékoztatta az MTI-t a gasztronómiai fesztivál médiareferense, Kubik Elvira.

A rózsatermesztés egy vidékfejlesztési modell

Fazekas Sándor hozzátette: Szőregen, Magyarország egyetlen nagy rózsatermesztő tájkörzetében évente 4-5 millió rózsatövet termelnek a kertészek, ami a hazánkban termelt rózsa 98 százaléka.

Indul az őszi búza aratása Békés megyében hétfőn

Az őszi kalászosokból közepes termésre számítanak a júniusi becslések alapján.