Monthly Archives: július 2012

Vonyarcvashegyi halászünnep a 40 halász megmenekülésének emlékére

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a helyi önkormányzat által közösen rendezett ünnepség idei újdonsága, hogy az első napján, pénteken a hagyományos halászléfőző-verseny és halászlékóstolás mellett a vonyarcvashegyi strand fürdőzői is halászhatnak, egy bemutató halászaton segítve a tavi háló húzását – közölte a halgazdálkodási cég.

Békés megye éléskamrája érdekli Indonéziát

George Iwan Marantika, az Indonéz-Magyar Üzleti Tanács indonéz társelnöke kijelentette: az indonéz üzletemberek a Békés megyei mezőgazdasági és élelmiszeripari tudás és alkalmazott technológia „átültetésében” látnak jó lehetőségeket.

Nemzeti Vágta: jótékonysági sztárfutam két menetben

Trokán Nóra, Szöllősi Györgyi, Pintér Tibor, Martinek János, Kaszás Géza, Homonnay Zsolt és Kunkli Tivadar elfogadta a szervezők felkérését és rajthoz áll szeptember 16-án délután, nyereményüket az általuk választott alapítványnak ajánlják föl – olvasható a www.vagta.hu oldalon.

Kiterjesztenék az egész országra A legszebb konyhakertek versenyt

A programot Kovács Szilvia karcagi alpolgármester hirdette meg városában, ahol 22-en jelentkeztek.

Uniós eredetvédelmet kapott a szőregi rózsatő

Széll Imre, a Szőregi Virág-Dísznövény ÁFÉSZ elnöke  elmondta, az eredetvédelem a jövőben várhatóan növeli a vásárlók bizalmát a szőregi rózsatő iránt.

A Coop-boltok közzéteszik az élelmiszerlánc-biztonsági zöld számot

Közleményében a társaság hangsúlyozza: a Coop-hálózat támogatja a Nébih célkitűzését, hogy a lakosság ellenőrzött és biztonságos élelmiszerekkel találkozzon a boltok polcain.

Oroszországban nőtt a kőolaj kitermelése és exportja, a gázé viszont csökkent

12140_images_6_

Oroszország kőolajtermelése 1,1 százalékkal növekedett júniusban az előző év hasonló időszakához képest, és meghaladta a 42 millió tonnát, az első félévben pedig 1,6 százalékkal nőtt, amivel elérte a 256 millió tonnát.Az orosz állami energiahordozó- és energetikai komplexum adatai alapján a kőolajexport júniusban körülbelül

Folyik az aratás, őszi búzából 4 millió tonna termés várható

12099_23560_aratas2_large_normal

Az őszi árpa után megkezdődött az őszi búza aratása is az országban, a kenyérgabonából a tavalyihoz hasonlóan 4 millió tonna termés várható – mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán Budapesten, az Aratási Koordinációs Bizottság