Monthly Archives: augusztus 2012

Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok

A rendező Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. mindent megtesz azért, hogy ebben az évben is Magyarország legrégebbi agrár-seregszemléje méltón mutassa be a hazai agrárium fejlődését.

Tűzgyújtási tilalom feloldása

A minisztérium felhívja a lakosság és a kirándulók figyelmét, hogy a tűzgyújtási tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad.

Kétmillió hektoliter bor várható az idén

A főtitkár hozzátette: a rendkívüli időjárás a szőlőültetvényeket is megviselte, ezért a termés mennyisége az idén 380-400 ezer tonna körül alakul majd, szemben a múlt évi 450 ezer tonnával.

Harminc elszámoltatási ügyben folyik nyomozás

Budai Gyula a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral, Lázár Jánossal és Giró-Szász András kormányszóvivővel közösen értékelte csütörtökön sajtótájékoztatón az elmúlt két évben végzett, a 2002 és 2010 közötti kormányzati időszakot érintő elszámoltatási munkát, amelyről Lázár János azt mondta: eredményesen zárult az elszámoltatás feltáró része.

Javult a költségvetés végrehajtásának hatékonysága 2011-ben

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke kiemelte: a beszámoló jelentős javulást mutat, hiszen a tavalyi kettőről idén egyre csökkent az elutasító minősítések száma, és a 2010-es tízzel szemben a tavalyi büdzsére vonatkozóan szintén csak egy korlátozott minősítést adott a számvevőszék.

European Commission warns Hungary

The European Commission has warned Hungary it could start a procedure against the country for plans to nationalise the waste management industry.

Nagyban támogatja a helyi termékek előállítását az agrártárca

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a megnyitót követően közölte, a kétnapos rendezvény célja a helyben előállított termékek bemutatása, valamint az, hogy lehetőséget adjon a térség gazdálkodóinak a véleménycserére.

Megfelel az uniós szabályozásnak a hulladékról szóló tervezet

A tárca azt annak kapcsán közölte, hogy újabb kötelezettségszegési eljárás megindításának veszélyére figyelmeztette az Európai Bizottság (EB) Magyarországot, ezúttal a hulladéktörvény átírása miatt.