Monthly Archives: november 2012

Meg kell teremteni a magyar tulajdonú élelmiszeripari bázist

budai

Budai Gyula arról beszélt, hogy az utóbbi években láthatóan megváltozott a magyar fogyasztók hozzáállása, igénylik a magyar termékeket, de a nagy élelmiszerláncok is azon versenyeznek, hogy “melyikük magyarabb”.

A gazdaságátadást támogatja a VM

traktor

A gazdaságátadást támogatja a Vidékfejlesztési Minisztérium a Darányi Ignác Terv vidékfejlesztési programjának forrásaiból.

Ufac-UK removes palm oil from products

pálmaolaj

Ufac-UK, feed supplements manufacturer, has announced that it has removed palm oil from over 90 percent of its products.

Cukorrépa-termelők kapnak támogatást

cukorrepa

November 30-ig fizeti ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a cukorrépa-termelők kiegészítő támogatását, melyet a 2011-ben megtermelt cukorrépa után kaphatnak a gazdálkodók.

Bővült a Sopron környéki szőlőtermő-terület

szőlő

Több mint nyolcvan hektárral bővült tavaly a Soproni környéki, 1417 hektáros szőlőtermő-terület; hét hektárt vágtak ki és kilencvent telepítettek be 2011-ben.

Kapuvári húsgyár – Önkormányzati húsáruház nyílt az egykori mintabolt helyén

hentes

Önkormányzati húsáruházat nyitott csütörtökön a felszámolás alatt álló Kapuvári Hús Zrt. mintaboltjának helyén a rábaközi település városüzemeltetési társasága.

Fejleszthetők a magyar-iraki mezőgazdasági kapcsolatok

irak2

Magyarország szívesen vesz részt az iraki mezőgazdaság fejlesztésében – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, miután tárgyalt iraki kollégájával.

Tejtermelők tiltakoztak Brüsszelben

tejgazda

A termelők az alacsony tejárak elleni tiltakozásként több ezer liter friss tejet locsoltak szét Brüsszelben az Európai Parlament székházánál.