Monthly Archives: december 2012

Több támogatás az iskolatej programra

iskolatej

Jövőre mintegy 1,5 milliárd forintot biztosít a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a folytatódó iskolatej programra, 300 millió forinttal többet, mint 2012-ben.

Bezárja debreceni gyárát a FrieslandCampina

FC

A FrieslandCampina tejipari cég jövő szeptembertől bezárja debreceni üzemét, de szándéknyilatkozatot írt alá egy vevőjelölttel, így elképzelhető, hogy a gyár – beszállítóként – mégis tovább működik – közölte a társaság.

Új autópályadíj-kategória buszokra és lakóautókra

Stau Autobahn 2

A 3,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű autóbuszok és lakóautók januártól az újonnan bevezetendő B2 kategóriába tartoznak, és éves autópálya-használati jogosultságot is vásárolhatnak.

Új autókkal járnak a rendőrök

2012-11-23 11.08.51

Összesen 1750 gépkocsit kapott a rendőrség. Az autók felkészítése a Hungexpo B-pavilonjában történt, itt kapták meg a szükséges felszereléseket.

Nagyobb bírság a pirotechnikai szabályszegőknek

tüzijáték

Nagyobb bírságra számíthatnak a pirotechnikai szabályokat megszegők, a már áprilistól hatályos új szabálysértési értékhatárok alapján ugyanis egyharmaddal magasabb összegű, 150 ezer forintos bírság is szabható rájuk.

Erősödött a forint

forint euro

Lanyha év végi forgalomban a térségbeli devizákkal együtt erősödött a forint csütörtök kora délután a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon.

Hal árakkal kapcsolatos ellenőrzések

hal

Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára december 21-től 24-ig tartandó ellenőrzést kezdeményezett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál az élő halak beszerzési áraival kapcsolatosan a nagy áruházláncokban.

Maradéktalanul lehívjuk az uniós agrárforrásokat

Fazekas Sándor

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke sajtótájékoztatón számolt be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával meghirdetett pályázatok eredményeiről, valamint a 2012. december 17-ig végrehajtott egyéb kifizetésekről.