Monthly Archives: január 2013

Hétszázmillió forintos tőkeemelés a Gyulahús Kft.-nél

hus

Hétszáz millió forintos tőkeemelést hajt végre a gyulai önkormányzat a százszázalékos tulajdonában álló Gyulahús Kft.-nél. A képviselő-testülete csütörtök délután soron kívüli, zárt ülésen hagyta jóvá az előterjesztést.

A mezőgazdasági termelés 70 százalékát a hazai élelmiszeripar vásárolja fel

fazekas

A magyar mezőgazdaság termelésének 70 százalékát a magyar élelmiszeripar vásárolja fel – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Szarvasmarha-telepi beruházások a Tedej Zrt.-ben

tehenek

Az elmúlt években a Tedej Agrártermelő és Szolgáltató Zrt. több mint 1,6 milliárd forintot fordított szarvasmarha telepeinek fejlesztésére – közölte Bódi László, a cég vezérigazgatója.

Megnyílt a 31. Agromash Expo

agromash

Megnyílt a 31. Agromash Expo agrárgép-kiállítás szerdán Budapesten, a kőbányai vásárvárosban.

V. Németh Zsolt: a fiatal gazdák további támogatásokra számíthatnak

aratás

A következő európai uniós költségvetési ciklusban, 2014-2020 között a fiatal gazdálkodók további támogatásokra számíthatnak, ez azt szolgálja, hogy minél többen válasszák élethivatásul a gazdálkodást, a mezőgazdasági tevékenységet – mondta V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára.

Több mezőgazdasági gépet adtak el 2012-ben

w-meat2-harvester

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) adatai alapján 2012. első három negyedévében a traktorkereskedelem 17,4 százalékkal haladta meg az elmúlt év hasonló időszakát.

Megmentené a sátoraljaújhelyi önkormányzat a Zemplén-Hús Kft-t

meat-processing

A sátoraljaújhelyi Zemplén-Hús Kft. megmentésén, mintegy harminc munkahely megtartásáért küzd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település önkormányzata, a cég az idén év elején szüntette be termelését, miután évek óta komoly értékesítési nehézségekkel küzdött a piac jelenlegi körülményei és a húsipar országos válsága miatt.

Value of potatoes for feed rise as corn prices increase

burgonya

Based on US $8 (€6) per-bushel corn prices, the value of potatoes for animal feed is roughly US $3.20 (€2,38) per hundredweight, according to a study by University of Idaho Extension economist Joe Guenthner.