Monthly Archives: február 2013

Könnyebbé válik a védett területek gondozása

hansag

A Fertő-Hanság Nemzeti Park a természetmegóvás egyik központjaként a védett területek természetvédelmi kezeléséért felelős. A feladat ellátásához megfelelő eszközpark és számos infrastrukturális feltétel szükséges.

Ismét sikeres évet zárt a BASF

basf

A vállalat értékesítési árbevétele és üzemi eredménye (EBIT) meghaladta a 2011-es csúcsértékét is, ismét magas megtérülést ért el a tőkeköltségek felett.

Betilthatják az EU-ban a neonikotinoid növényvédő szereket

Fazekas

Elkezdődött az előkészítő munka az Európai Unió Tanácsában a neonikotinoid növényvédő szerek betiltása érdekében, Magyarország ellenzi a lépést – közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési.

Lezajlott az agrárkamarai választások első szakasza

Magyar Agrárkamara

Lezárult az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara létrehozására irányuló választási folyamat első szakasza, amelynek során a február 1-21. közötti voksoláson 19 megyében összesen 1230 kamarai küldöttet választottak meg.

Hímmé változtattak nőstény csirkeembriókat

tojás

Nőstényből hímneművé változtatott csirkeembriókat japán tudósok egy csoportja: a kísérlet a nemi differenciálódás kutatásához, valamint a csirkefarmok termelékenységének javításához is hozzájárulhat.

Szamárhúst marhaként…

szamár

Három román férfi ellen vizsgálatot indítottak a román hatóságok, miután szamárhúst adtak el marhahús gyanánt.

Webáruházat fejlesztenek a kiskereskedelmi láncok

webshop

Egyre több élelmiszer kiskereskedelmi lánc indít online bevásárlási szolgáltatást Magyarországon: a CBA kedden indította megújult webshop áruházát, a Tesco pedig jövő hónap végéig elindítja online bevásárlás szolgáltatását.

Elkötelezetten a budapesti idegenforgalom fejlesztése iránt

Budapest

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint a főváros vezetése is elkötelezett a budapesti idegenforgalom fejlesztése iránt – jelentette ki Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.