Monthly Archives: március 2013

Purdue receives grant to research heat tolerance of maize

kukorica3

Purdue University scientists will receive US$1.1 million to find ways to increase maize’s tolerance to heat, the research will be cariied out throught the International Maize and Wheat Improvement Center.

Magyarország az unió egyik legnagyobb méztermelője

méhecske

Magyarországon a legnagyobb a fajlagos méhsűrűség az Európai Unióban: 2010-ben 1 millió, 2012-ben pedig több mint 1,2 millió méhcsaládot tartottak nyilván. →English version

Csökkenő húsvéti báránykivitel, csökkenő ár

bárány

Az idén mintegy 20 százalékkal kevesebb húsvéti bárányt szállítanak külföldre Magyarországról a korábbi évekhez viszonyítva – tájékoztatott Bátor Árpán, a Juh Terméktanács elnöke.

A teljes hazai agrárszektort szolgálja az új kamara

agrar

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöksége határozottan visszautasítja az MSZP azon kijelentését, miszerint csak egy szűk csoport anyagi érdekeit szolgálja a megalakult köztestület – reagált a kamara a szocialista párt közleményére.

Hungary is one of the union’s largest honey producers

méhész

In reaction to a query from Greenpeace Hungary, the Ministry of Rural Development has issuing a statement reinforcing the fact that apiculture is indeed an extremely important economic activity in Hungary, not least because of the significance of honey production within the agricultural economy.

Változott a hulladékról szóló törvény

szemét

A hatékony és környezettudatos hulladékgazdálkodás alapjait teremti meg a lerakási járulék.

Elfogadhatja az Országgyűlés a meteorológiai törvényt

mtt

Még ebben a félévben elfogadhatja az Országgyűlés a meteorológiai törvényt, amely alapján állami monopólium lehet az időjárás-előrejelzés – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Program indul a durumrozs népszerűsítésére

rozs

Az egyik legegészségesebb lisztalapanyag, a hazai nemesítésű hungaro durumrozs termesztési lehetőségeit és élelmiszeripari feldolgozását népszerűsítő program indul a Nyíregyházi Főiskolán.