Monthly Archives: április 2013

Védjegy kerülhet a magyar termékekre

KarEn

Szükség és igény is volt a magyar termék rendeletre és az ehhez kapcsolódó jelölési rendszerre Magyarországon, amellyel megszüntethető a helyenként még most is tapasztalható kaotikus állapot az élelmiszerek jelölésénél – jelentette ki Kardeván Endre.

Magyar almát, paprikát és barackot!

alma

A dinnye mellett a magyar alma, paprika és barack vásárlása érdekében is indul népszerűsítő kampány 2013-ban, a szakmai előkészítő munka a Vidékfejlesztési Minisztériumban a napokban kezdődött el – tájékoztatott Simonka György országgyűlési képviselő.

A magyar föld védelmében

Fazekas

A jelenleginél szigorúbb feltételekkel szerezhető földtulajdon 2014. május 1. után az új földforgalmi törvény életbe lépés után Magyarországon – mondta a vidékfejlesztési miniszter.

Megújulnak a bevásárlóközpontok

bev

Az új kiskereskedelmi egységek növekedésére nem lehet számítani, de egyre több első generációs bevásárlóközpont újul meg és alakul át – közölte közös elemzésében az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Jones Lang LaSalle ingatlan tanácsadó.

Feldman Zsolt: tavasszal elfogadhatják a földtörvényt

Feldman Zsolt

Várhatóan még a tavaszi ülésszak alatt elfogadja az Országgyűlés a termőföld forgalmazását szabályozó törvényt, amely valószínűleg komoly vitákat vált ki, de alapelveiben nem lesz változás – mondta Feldman Zsolt.

Kínai felmérés: jobb és olcsóbb a hazai tejpor az importnál

tp

Kínában a hazai gyártású tejpor jobb minőségű, mint az import termékek és azok felébe kerül – állapította meg a kínai országos tejipari szövetség megbízásából készült tanulmány.

Aranyat hozott a Kővilla

csanyi

Immár jelentős nemzetközi eredmények állnak a villányi Csányi Pincészet mögött: a 2009-es Kővilla Válogatás Cuvée márciusban ezüstéremmel gazdagodott a francia Vinalies Internationales 2013 borversenyen, majd aranyérmet nyert a Challenge International du Vin versenyen.

XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

mezgaznap

“A harmadik évezred piaci fejlődési potenciálját Magyarország számára a minőségi termékek jelentik” – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok megnyitóján.