Monthly Archives: június 2013

Aláírta a földtörvényt az államfő

Áder János 1

Áder János köztársasági elnök pénteken aláírta a múlt héten elfogadott új földtörvényt, megállapította ugyanis, hogy a jogszabály alkotmányossága sem tartalmi, sem formai szempontból nem vonható kétségbe.

2013 OMÉK Agriculture and Food Industry Expo coming up

Fotó - Gergely Botár

The National Agriculture and Food Industry Exhibition (OMÉK) will be held once again this year at the Hungexpo exhibition centre between September 18-22, Minister for Rural Development Sándor Fazekas announced.

A parlagfű elleni hatékony védekezés közérdek

pfű

Napokon belül megkezdődik a parlagfű virágzása, amely számos allergiában szenvedő életét megkeseríti.

Hulladéklerakók rekultivációja fejeződött be

Fotó - Botár Gergely

A karcagi kistérség négy településén öt, korábban bezárt hulladéklerakó rekultivációját végezték el összesen 1,3 milliárd forintból – közölte Dobos László, Karcag polgármestere a projekt zárórendezvényén.

Határon átnyúló együttműködés született

Tóth Katalin

Székelyföldön tett kétnapos szakmai látogatást Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára június 26-27-én.

A Hajdú-Bét: hétfőig adható be a támogatási igény

hb

A Hajdú-Bét károsultak július elsejéig adhatják be támogatási igényüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH)- közölte Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár.

A bugyi Tájház híd múlt és jövő közt

Bugyi tájház

Egy tájház odaköt a szülőföldhöz, hozzákapcsol a múlthoz és bekapcsol a közösségbe, továbbá segíthet a helyieknek, hogy elhelyezzék magukat térben, időben és a társadalomban – mondta V. Németh Zsolt.

Ukraine expecting bumper soybean harvest this year

Uh

Ukrainian farmers have sown 91 percent of the planned soybeans in an area of 1,317 hectares.

Kötelezettségszegési eljárást indított az EB

EB

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) a devizahitel-nyújtás korlátozása miatt – tudatta honlapján a brüsszeli testület.

Kompromisszumos javaslat a KAP-ról

czervan

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára a hét elején lezajlott luxembourgi tanácskozásról hazaérkezésekor adott összegzést.

Nincs szó dinnyekartellről

dinnye

Félrevezető címmel jelent meg több internetes hírportálon az a nyilatkozat, amit Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott.

Válságjelek a papírhulladék piacon

papír

A papírhulladék árak jelentősen csökkenhetnek a következő hónapban – figyelmeztet a Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete (HOE).

Új szakmákra készítenek tantervet az agráregyetemek

Student working on homework in classroom

A zöldgazdaság által igényelt új szakmákra dolgoznak ki tantervet az agráregyetemek.

A Főtaxi támogatja autóinak sárgára színezését

taxí

A Főtaxi Zrt. speciális finanszírozási konstrukcióval támogatja, hogy 800 autóból álló flottája mielőbb megfeleljen a Fővárosi Önkormányzat taxisrendeletében előírt egységes sárga színnek – közölte a társaság.

K&H: leginkább hitelkiváltásra és forgóeszközhitelre van kereslet

KH

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjának első pillérében leginkább forgóeszközök és gépbeszerzés finanszírozására, illetve a meglévő hitelek kiváltására érkezett kérelem a kis- és középvállalatok részéről.

Ángyán új politikai mozgalmat indít

Ángyán József; VM; Parlament Cafe;fotó: Hornyák Dániel

Tisztességes Emberek Szövetsége néven indít új, maffiamentes politikai mozgalmat Ángyán József.