Monthly Archives: június 2013

Aláírta a földtörvényt az államfő

Áder János 1

Áder János köztársasági elnök pénteken aláírta a múlt héten elfogadott új földtörvényt, megállapította ugyanis, hogy a jogszabály alkotmányossága sem tartalmi, sem formai szempontból nem vonható kétségbe.

2013 OMÉK Agriculture and Food Industry Expo coming up

Fotó - Gergely Botár

The National Agriculture and Food Industry Exhibition (OMÉK) will be held once again this year at the Hungexpo exhibition centre between September 18-22, Minister for Rural Development Sándor Fazekas announced.

A parlagfű elleni hatékony védekezés közérdek

pfű

Napokon belül megkezdődik a parlagfű virágzása, amely számos allergiában szenvedő életét megkeseríti.

Hulladéklerakók rekultivációja fejeződött be

Fotó - Botár Gergely

A karcagi kistérség négy településén öt, korábban bezárt hulladéklerakó rekultivációját végezték el összesen 1,3 milliárd forintból – közölte Dobos László, Karcag polgármestere a projekt zárórendezvényén.

Határon átnyúló együttműködés született

Tóth Katalin

Székelyföldön tett kétnapos szakmai látogatást Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára június 26-27-én.

A Hajdú-Bét: hétfőig adható be a támogatási igény

hb

A Hajdú-Bét károsultak július elsejéig adhatják be támogatási igényüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH)- közölte Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár.

A bugyi Tájház híd múlt és jövő közt

Bugyi tájház

Egy tájház odaköt a szülőföldhöz, hozzákapcsol a múlthoz és bekapcsol a közösségbe, továbbá segíthet a helyieknek, hogy elhelyezzék magukat térben, időben és a társadalomban – mondta V. Németh Zsolt.

Ukraine expecting bumper soybean harvest this year

Uh

Ukrainian farmers have sown 91 percent of the planned soybeans in an area of 1,317 hectares.