Monthly Archives: július 2013

Elkezdődött a magyar dinnye népszerűsítése a Tesco áruházakban

Fotó - Botár Gergely

Az idén 20 százalékkal nagyobb területen, mintegy negyedével több dinnye terem Magyarországon, mint 2012-ben, a gyümölcs termesztése 10-12 ezer családnak ad megélhetést – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Miniszteri javaslat az élelmiszerpazarlás ellen

fazekas

Széleskörűen támogatták az Európai Unió tagállamai Magyarország felhívását az élelmiszerveszteség és élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében.

Osztrák-magyar határon átnyúló fejlesztést adtak át

szennyviz

Víz nélkül nincs civilizáció, civilizáció nélkül azonban nincs víz sem – hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Pinka folyó menti osztrák-magyar közös szennyvízelvezető beruházás átadásán.

Megnyílt Moszkvában az első Paprika bolt

paprika bolt

Magyar élelmiszereket árusító bolt nyílt Moszkvában Paprika néven, a tervek szerint egy éven belül 10-15 üzletből álló hálózat jön létre Oroszországban – mondta az átadó rendezvényen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

A Hungarikum Bizottság dönthet a minősítésekről

hun

A Hungarikum Bizottság a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény felhatalmazása alapján látja el tevékenységét, amely törvényt széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetést követően, egyhangúlag fogadott el az országgyűlés.

A tűzvédelmi előírások betartására figyelmeztet agrárkamara

NAK

A betakarításban dolgozókat arra kéri a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a tűzgyújtási tilalom idején, hogy tegyék meg a megfelelő óvintézkedéseket.

Borászati és vadászati hagyományok Sümegen

szjn

A borkultúra és a vadászati hagyományok ápolása áll a középpontban a Szent Jakab-napok programjában, amelyre szombaton és vasárnap várják Sümegen a közönséget.

“Kutyás” szobákat is kínál egy bécsi luxushotel

d

Külön “kutyás” szobákat rendezett be egy bécsi luxusszálloda azoknak, akik négylábú útitársukkal érkeznek az osztrák fővárosba.