Monthly Archives: augusztus 2013

Keresleti csemegekukorica-piac Európában

kukorica

Jó helyzetben vannak a magyar csemegekukorica-termelők, mert a tavalyi nem túl jó termés miatt keresleti piac alakult ki egész Európában – közölte a Syngenta Kft.

Jövőre már nullszaldós vagy nyereséges lehet az Office Depot

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stabilizálta helyzetét az év első nyolc hónapjában az Office Depot magyarországi cége.

A világ legnagyobb idei folyami expedíciója a Dunán

folyami exp.

A most zajló Nemzetközi Duna Expedíció (JDS3) a világon a legnagyobb folyami kutató expedíció 2013-ban, az ENSZ Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Évében – mondta Ivan Zavadsky, a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR) főtitkára.

Felelős vízfelhasználással csökkenthető a Duna szervesanyag szennyezettsége

duna

Felelős vízfelhasználással csökkenthető a Duna szervesanyag szennyezettsége – közölte legfrissebb tájékoztatójában Donau Chemie AG.

Inkább kidobják, mint leadják a használt sütőolajat

MOL

Az emberek tisztában vannak vele, hogy a használt sütőolaj veszélyes hulladék, a legtöbben mégis kidobják, ahelyett, hogy leadnák a megfelelő átvevőhelyeken – derül ki a Mol augusztusban készített felméréséből, amelyet a vállalat a vásárlói körében végzett el ezer ember online megkérdezésével.

A mustgáz veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem

mustgáz

A szüreti időszak közeledtével a katasztrófavédelem arra figyelmeztetett, hogy a mustgáz veszélyforrás lehet; gondatlanság, figyelmetlenség miatt minden évben több esetben történik országszerte mustgázmérgezés, amely halállal végződhet.

Kapuvári húsgyár – Nem lesz újabb pályázat, különválik a két felszámolás

kapuvar

A két sikertelen kör után nem írnak ki harmadik pályázatot az üzem vagyonára az egykori kapuvári húsgyárat működtető cégek felszámolóbiztosai.

Világszerte drágulnak az ingatlanok

New Home

A világ öt legnagyobb városa közül New Yorkban, Londonban és Tokióban is emelkedtek az ingatlanok bérleti díjai az idén a második negyedévben, Budapesten jövőre kis mértékű díjnövekedést várható – közölte a CBRE globális ingatlan tanácsadó.