Monthly Archives: szeptember 2013

Az élelmiszerbiztonság az Országgyűlés előtt

kardevan

Az élelmiszerbiztonság helyzetéről, az elmúlt évben végzett felügyeleti tevékenység eredményéről és a felügyeleti díj felhasználásáról számolt be az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottsága előtt Kardeván Endre, a VM államtitkára.

Érdemes kicsiben és nagyban is gazdálkodni

lovak

A hazai ménesekben őrzött genetikai állomány olyan nagy érték, amely ismét a világ élvonalába emelheti a magyar lótenyésztést, lóversenyzést, a lovas turizmust- mondta Fazekas Sándor, a Lovas Nap és Legszebb konyhakert díjátadó ünnepségen.

A magyar vidék érti a földtörvényt

fold

Mi mindig a magyar földműveseket védtük, a helyben lakó magyar gazdákat – fogalmazott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Stratégiai ágazat lett az élelmiszeripar

Aláírók

A Magyar Kormány számára az élelmiszer-feldolgozás kiemelten fontos, ezért az élelmiszeripart stratégiai ágazattá nyilvánította. 

Gyakorlat nélkül nem megy

Axiál1

Az AXIÁL Kft. 2012 januárjában fogalmazta meg a programját, mely a hazai mezőgazdasági vállalkozásokat érintő szakember-utánpótlás nehézségeire kíván reagálni.

Az első félévben növelte árbevételét a Szentkirályi Ásványvíz Kft.

szentkirályi

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2013. első félévi belföldi árbevétele megközelítette a 4 milliárd forintot, a cég év végére a tavalyi árbevételt 17 százalékkal tervezi növelni – közölte a gazdasági társaság.

Újabb élelmiszerbotrány Kínában

gyumolcslé

Rothadt és éretlen gyümölcs felhasználásával vádolta meg Kína nagy hazai üdítőital gyártóit egy üzleti napilap leleplező riportja – a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

Magyar élelmiszerek a lengyel mezőgazdasági kiállításon

polagra

Magyar élelmiszerek mutatkoznak be a lengyel mezőgazdasági kiállításon, az poznani esemény megnyitóján részt vett Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára.