Monthly Archives: október 2013

Bitay Márton: a kormány célja az agrárközéposztály megerősítése

Bitay M

A kormány földpolitikai céljainak középpontjában a családi gazdaságok, az agrárközéposztály megerősítése áll – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földprogramért felelős államtitkára.

Elhelyezték az Ős-Dráva látogatóközpont alapkövét

ősdráva

Elhelyezték a több mint egymilliárd forintból épülő Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely alapkövét a baranyai Szaporcán.

A VHT és a Hússzövetség az Országgyűléstől kéri az áfa csökkentését

áfa

A VHT, valamint a Hússzövetség arra kéri az Országgyűlést, hogy a 2014-es adótörvényekről szóló döntésekor vegye figyelembe a sertéshús és hústermékek áfájának 5 százalékra való csökkentésére vonatkozó kezdeményezésüket.

Csak a földbérlet-pályázatokról tárgyalt a mezőgazdasági bizottság albizottsága

fold

Megkurtították a parlament mezőgazdasági bizottságának ellenőrző albizottsága keddi ülésére meghirdetett napirendet, így csak egyetlen ponttal, az állami földbérlet-pályázatok ellenőrzésének kérdéskörével foglalkoztak.

A gyenge paprikatermés ellenére sem szorul importra az Univer

univer

A rendkívül gyenge hazai paprikatermés ellenére sem szorul alapanyag-importra az Univer Product Zrt., a cég ételízesítői továbbra is kizárólag kiváló minőségű magyar paprikából készülnek – közölte Molitórisz Károly vezérigazgató.

Kiválóak az őszi betakarítású növények hozamai

czervan gyorgy

A júliusi és augusztusi kánikula és szárazság ellenére a legfrissebb adatok alapján egészen kiválóak az őszi betakarítású szántóföldi növények terméseredményei – mondta Czerván György, a VM államtitkára.

Takarmánygyártási kísérlet uniós támogatással a mátészalkai Inter-Tram Kft.-nél

Inter-Tram Kft

Az Európai Unió pályázati támogatásával takarmánygyártási kísérlet kezdődött a mátészalkai Inter-Tram Kft.-nél – közölte a cég ügyvezetője.

Nielsen: nőtt a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok forgalma

kozmetikum

Nőtt a háztartási vegyi áruk és kozmetikumok forgalma az év első nyolc hónapjában a tavalyi hasonló időszakhoz képest – közölte a Nielsen piackutató.