Monthly Archives: január 2014

Bepanaszolták Fazekast

Andrä Rupprechter

Andrä Rupprechter osztrák földművelésügyi miniszter Michel Barnier EU biztos támogatását kérte a “vitatott” magyar földtörvény, illetve az úgynevezett haszonélvezeti szerződésekre (zsebszerződések) vonatkozó rendelkezései ügyében.

EB: aránytalan intézkedés az oroszok sertésimport-tilalma

A disznó

A felajánlott biztosítékok fényében aránytalan, túlzó intézkedésnek nevezte az Európai Bizottság azt, hogy Oroszország gyakorlatilag betiltotta a sertésimportot az Európai Unióból a Litvániában kimutatott afrikai sertéspestis miatt.

Újabb szervezetekkel kötött együttműködési megállapodást a NAK

Győrffy Balázs

Újabb három szervezettel kötött együttműködési megállapodást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Győrffy Balázs, a NAK elnöke elmondta: a NAK a megalakulása óta eltelt közel egy évben a mostaniakkal együtt összesen 36 szakmai szervezettel, vállalattal, érdekképviselettel és más szervezettel kötött együttműködési megállapodást.

Védett: a korábban ezen a címen elérhető cikkben ismertetett ügy már megoldódott

Basic CMYK

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

Összefogás a sikeres mezőgazdaságért – AGRO.bio a CONTIVO programban

Márton Balázs

A fenntartható és gazdaságos mezőgazdasági termesztés egyre nagyobb kihívás elé állítja a termelőket. A Syngenta által elindított Contivo program olyan integrált megoldást kínál a gazdálkodóknak, amely lehetővé teszi a legmagasabb nyereség elérését a környezeti erőforrások megóvása mellett. A programhoz több cég is csatlakozott. A képen Márton Balázs, az AGRO.bio ügyvezető igazgatója, kezében a Contivo Együttműködési megállapodás, amelyet vele együtt tízen írtak alá. 

Az időjárás kedvez a kártevőknek, figyelni kell a növényvédelemre

metszés

A mostani enyhe időjárás kedvez a kártevőknek, amelyeket a téli fagyok szoktak gyéríteni, ezért a növényvédelmi munkákra fokozottan figyelniük kell a gazdáknak – mondta a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke. Tarcali Gábor hozzátette, ha hidegebbre fordul az idő, és a hó is megérkezik Magyarországra a következő hetek még semlegesíthetik a káros hatást. 

OTP Bank to buy small Italian-owned bank in Croatia

Békeffy Balázs

OTP Bank will buy Banco Popolare Croatiat (BPC), an Italian-owned bank that controls 0.56pc of Croatia’s banking market. Balazs Bekeffy, who heads OTP Bank’s existing Croatian unit, told the paper that OTP Bank had completed due diligence at BPC and would announce the acquisition on Tuesday – Croatian daily Vecernji list said.

Romániában bevallásos lesz a pálinkafőzés

román lány

Bevallásos alapon kell majd az otthoni pálinkafőzés nyomán jövedéki adót fizetni Romániában, mivel a bukaresti kormány azt tervezi, hogy beszünteti a lepárló berendezések hatósági zárolásának gyakorlatát.