Monthly Archives: május 2014

Jelentősen növekedne 2014-ben a Takarékbank

Rendkívüli közgyűlést tartott a TakarékBank. A részvényesek elfogadták a jelentős üzleti növekedést tartalmazó idei tervet, a tavalyi konszolidált beszámolót. Új ig. és fb. tagokat is választottak.

Prime Minister Orban nominates cabinet ministers

Prime Minister Viktor Orban has submitted the nominations for his ten-member cabinet, Prime Minister’s Office Press Department Director Bertalan Havasi informed, referring to a letter that Mr Orban sent to parliamentary Speaker Laszlo Kover.

Elégedetlen a jövőbeni uniós támogatásokkal a cseh agrárkamara

Elégedetlen az EU támogatásokkal a cseh agrárkamara. “A most záruló pénzügyi szakaszban a cseh mezőgazdaság 12 százalékkal kapott kevesebbet az uniós átlagnál, az új szakaszban ez 20 százalékra nő. Ez nem elfogadható” – mondta Miroslav Toman elnök.

Kérni kell az anyatehéntartási támogatást

Június 1-től július 31-ig lehet benyújtani az anyatehéntartás támogatási kérelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A minimális állatszám három egyed, az állatokat legalább hat hónapig folyamatosan a birtokon kell tartani. 

Növelte árbevételét a Coop tavaly

A Coop Gazdasági Csoport árbevétele 550 milliárd forint volt tavaly, 20 milliárd forinttal több az előző évinél – tájékoztatott a Co-op Hungary Zrt. A társaság közgyűlésén Tóth Géza, a cég vezérigazgatója elmondta: az árbevételt csökkentette, hogy az üzletek elvesztették a dohányárusítás jogát, és az általános fogyasztási hajlandóság sem növekedett számottevően a lakosság körében. 

The Prime Minister’s Visit at Vitafort

The Hungarian Prime Minister paid official visit to Vitafort Első Magyar Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt., in Dabas, which lasted for one and a half hours. Viktor Orbán conducted a private discussion with Zoltán Kulik, CEO of Vitafort Zrt., on agri-strategic issues, after which he inspected the feed manufacturing plants of the company.

Más szemlélet a vidékfejlesztési támogatásoknál

A korábbiakhoz képest megváltozott szemléletre van szükség a vidékfejlesztési támogatások, programok tervezésénél – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy a minőségbiztosítás csúcsa

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyhez nincs köze a Legjobb Minőségű Magyar Sertéshús címkének, illetve a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak (VHT) nincs arról tudomása, hogy más, a KMS-védjegy elnyeréséhez hasonló, részletesen ellenőrzött és nyomon követett minőségbiztosítási rendszer működne – közölte a VHT.