Monthly Archives: december 2019

Közel 212 milliárd forint támogatást kaptak ebben az évben a gazdálkodók

33480660 - in the foggy fieldLezárult a 2019. évi agrártámogatások előlegfizetési időszaka, a Magyar Államkincstár 2019. október 16. és november 30. között közel 212 milliárd forint támogatást fizetett ki a gazdálkodók számára – tudtuk meg az agrártárcától. Az előlegfizetés komoly segítséget jelentett az őszi mezőgazdasági munkák zavartalan elvégzéséhez, biztosítja a termelők pénzügyi stabilitását és likviditását – tették hozzá.

Magyar irányítás alá került a Glencore Agriculture csehországi leányvállalata

Fotó- Glencore, Juhász Csaba ügyvezető2019 októberétől a magyarországi Glencore Agriculture csoport ügyvezetője, Juhász Csaba irányítja a cseh leányvállalatot is. Juhász Csaba 1996 óta vezeti a Glencore Agriculture magyarországi csoportját.

Fásítani csak szakszerűen!

gycAz Országfásítási Programhoz csatlakozva a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ mintegy 1500 fős dolgozói létszámával megegyező mennyiségű facsemete ültetését végezte el sarródi kutatóállomásán, ahol nem csupán a fásítás fontosságára, hanem annak szakszerű elvégzésére is fel kívánták hívni a figyelmet a szervezet szakemberei.