Fazekas: nincs olyan üzemszabályozási törvénytervezet, amely tönkretenné a nagyüzemeket

Nincs olyan üzemszabályozási törvénytervezet a Vidékfejlesztési Minisztériumban, amely tönkretenné vagy nehéz helyzetbe hozná a nagyüzemeket.

Nincs olyan tervezet a minisztériumban, amelyre a sajtó hivatkozik – hangoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kormányzati hírportálon közzétett video-nyilatkozatában.

A vidékfejlesztési miniszter a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent cikkre reagált. Ebben egy olyan készülő törvénytervezetet ismertetettek, amely szerint az agrárgazdaságokat arra köteleznék, hogy öt éven belül mondjanak le az 1200 hektárnál nagyobb földterületeikről.

Fazekas Sándor közölte: „elkötelezettek vagyunk a családi gazdaságok, az agrár-középosztály megerősítése ügyében, és minden eszközzel azon vagyunk, hogy a magyar mezőgazdaság fejlődjön, gyarapodjon”. Hozzátette: ez az elmúlt években jól látható volt, példaként hozta a sertéságazatot, illetve a dinnye- és az uborka-, továbbá a Négy Mancs-ügyet, valamint a húsipari feldolgozók érdekében tett intézkedéseket. Leszögezte: a szaktárca az elmúlt években mindig azért dolgozott, hogy a magyar mezőgazdaság eredményes legyen, az elért pozíciókat megőrizze és fejlődjön.

„Senkit sem akarunk tönkretenni, mi a mezőgazdaságot nem bontani, hanem építeni szándékozunk és ebben a szellemben dolgozunk a jövőben is” – fogalmazott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.