Győrffy Balázs lett az új Nemzeti Agrárkamara elnöke

Győrffy Balázst választották – titkos szavazással – a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (új Nemzeti Agrárkamara) országos elnökévé – jelentette be Balogh Zoltán, az új Nemzeti Agrárkamara etikai bizottságának tagja.

Közölte azt is, hogy a küldöttgyűlésen résztvevő küldöttek megválasztották az új Nemzeti Agrárkamara alelnökeit. Zászlós Tibor lett a mezőgazdaságért felelős, Éder Tamás az élelmiszeriparért, ifjabb Hubai Imre a vidékfejlesztésért, Kis Miklós Zsolt pedig a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokért felelős – és egyben általános – alelnök.

Az új Nemzeti Agrárkamara elnöke kiemelte: olyan köztestület kialakítása a cél, amely a tagok számára sokrétű szolgáltatást nyújt, és ezért megéri a kamara tagjának lenni. Győrffy Balázs hangsúlyozta: az új Nemzeti Agrárkara – a jogalkotó által kialakított – struktúrája helyet biztosít a magyar vidék minden szereplőjének, a termelőknek, a feldolgozóknak és a kerekedőknek egyaránt.

Az elnök elmondta, hogy az elnökből, valamint a négy alelnökből álló ügyvezető elnökség öt évre kapott mandátumot. A korábban megfogalmazott kritikai észrevételekre az elnökség munkával kíván válaszolni, és célja, hogy az új Nemzeti Agrárkamara integrátor szerepet töltsön be, amely nem megosztja, hanem összefogja a magyar vidéken élőket.

Ifjabb Hubai Imre elmondta: feladata összegyűjteni azokat az ötleteket, amelyek a vidékfejlesztés szereplőitől érkeznek, és közvetíteni a szaktárcának, hogy a jó elképzelések megvalósulhassanak.

Éder Tamás arról beszélt, hogy a törvény erejénél fogva az élelmiszer-feldolgozók is tagjává váltak az új Nemzeti Agrárkamarának. Feladata az lesz munkatársaival együtt, hogy az élelmiszer-feldolgozók megtalálják helyüket az új köztestületben. A többi szereplőjével együttműködve pedig javuljon a termékpálya egészének versenyképessége.

Zászlós Tibor a gyakorlati megközelítés fontosságáról beszélt, amely azt eredményezheti, hogy az agráriumban dolgozók, a vidéken elő emberek helyzete könnyebbé váljon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.