Nem lesz fordított adózás a sertéságazatban

Nem változtak az élősertés-, félsertés- és takarmány értékesítésére vonatkozó szabályok 2013. április 1-jén – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A szaktárca emlékeztet arra, hogy bár az Országgyűlés tavalyi döntése értelmében 2013. április 1-jétől fordított adózás vonatkozott volna az élősertés, a félsertés és a takarmányok értékesítésére, az intézkedés bevezetése uniós jóváhagyáshoz kötött, és az erre vonatkozó magyar kérelmet az Európai Bizottság 2013. március 19-én elutasította.

Erre tekintettel az Országgyűlés 2013. március 26-án törvényt módosított, amely alapján a sertés- és takarmányszektorra vonatkozó fordítottáfa-szabályok nem léptek hatályba április 1-jén.

Ennek megfelelően ezen termékeket értékesítő adóalanyokra változatlanul az eddig hatályos szabályok az irányadók. Továbbra is az értékesítő adóalanynak kell felszámítania az eladás utáni adót, és nem lépnek hatályba a fordított adózás alkalmazásához társuló adminisztratív kötelezettségek sem – közölte a NGM.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.