Népszerűek a minőségi magyar húskészítmények külföldön

Célunk, hogy növekedjen a magas szinten feldolgozott, minőségi magyar élelmiszerek részaránya belföldön és egyre változatosabb termékpalettával, egyre nagyobb mennyiségben legyünk jelen a világpiacon – mondta Czerván György.

Az agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte: a vidékfejlesztési tárca örömmel fogadta, hogy komoly érdeklődés mutatkozik a minőségi magyar sertéshúsok és –készítmények iránt Oroszországban és a Távol-Keleten.

Ugyanilyen élénk érdeklődés mutatkozik külföldön a magyar húsmarha és a tenyészállatok iránt is, ami jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy helyreálljon a növénytermesztés és az állattenyésztés egyensúlya. Fontos feladatunk, hogy megerősítsük a családi gazdaságokat, a kis- és közepes agrárvállalkozásokat, tette hozzá.

Pápa város önkormányzata példaértékű tettet hajtott végre, amikor a tulajdonostársakkal közösen arról döntött, hogy jelentős tőkeemeléssel stabilizálja a Pápai Hús 1913 Kft. működését. Az összefogásnak köszönhetően közel ezer munkahely maradt meg, és sikerült megtartani a nagy múltú üzem piacait, amiben komoly szerepe volt a régi partnereknek, a beszállítóknak, a sertéstenyésztőknek is – hangsúlyozta Czerván György.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.