Ideiglenesen költözik a Vidék Mustra

A Kossuth Lajos tér felújítása miatt április 26-ától a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alól ideiglenesen a közelében található Hold utcai vásárcsarnokba költözik a Vidék Mustra termelői piac.

Elköltözik jelenlegi helyéről, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) árkádjai alól a tárca és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Állandó Titkársága által rendezett Vidék Mustra, mivel jelenleg a Kossuth Lajos téren felújítási munkálatok zajlanak. A belváros szívében heti rendszerességgel megrendezett termelői piacnak április 26-ától ideiglenesen a Hold utcai vásárcsarnok ad helyet.

A rendezvény megjelenési lehetőséget biztosít az ország bármely területéről érkező kis- és biotermelők, hungarikumot előállító élelmiszer-manufaktúrák, kézművesek és kézműves élelmiszert készítők számára, akik úgy érzik, saját készítésű minőségi, kreatív termékeikkel hozzájárulnak a Vidék Mustra további sikeréhez. A termelői piac célja, hogy a vidék értékei, étkei folyamatosan jelen legyenek a főváros szívében, és lehetőséget biztosítson arra, hogy a budapestiek és a turisták is megismerkedhessenek a vidéki kultúrával, gasztronómiával és a magyar kézműves mesterségekkel. A piacot először 2012 júniusában rendezték meg, népszerűsége pedig azóta is töretlen.

Eddig több tízezren látogattak ki a rendezvényre, ahol a termelőtől, minden kereskedelmi áruházláncot kihagyva kerülhetnek a jó minőségű magyar áruk a városban élők asztalára, ezzel elősegítve a termelők megélhetését és a városiak egészségesebb, teljesebb táplálkozását. A VM döntése értelmében 2012. augusztus 24. óta a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet keretein belül működő MNVH Állandó Titkárság ad lehetőséget a magyar vidéki termelők bemutatkozására.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.