Megújulnak a bevásárlóközpontok

Az új kiskereskedelmi egységek növekedésére nem lehet számítani, de egyre több első generációs bevásárlóközpont újul meg és alakul át – közölte közös elemzésében az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Jones Lang LaSalle ingatlan tanácsadó.

Az első generációs bevásárlóközpontok modernizálása vált az elmúlt időszak egyik meghatározó trendjévé a kiskereskedelmi ingatlanok szektorában. A trend különösen Budapesten markáns, az elmúlt időszakban számos fővárosi bevásárlóközpontban történtek változások.

Tóth Balázs, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint egy jó koncepcióval végrehajtott átalakítással jelentős eredmény érhető el a vásárlók, illetve a bérlők aktivizálásában. A közlemény szerint tavaly nem nőtt számottevően a magyarországi bevásárlóközpontok állománya, két új egységet adtak át, amelyek mintegy 14 ezer négyzetméterrel növelték a bérelhető területek nagyságát. Az idei évre ennél nagyobb növekedés várható, hiszen csak a budapesti Árkád 2 átadásával további 20 ezer négyzetméterrel bővült az állomány. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Jones Lang LaSalle becslése szerint a modern bevásárlóközpontok budapesti állománya ezzel meghaladja a 770 ezer négyzetmétert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.