Aki iskolát épít, az bízik a jövőben

Aki iskolát épít, az bízik a jövőben, a szabadszállásiak, a fiatalság és az egész nemzet jövőjében – mondta Tóth Katalin a Petőfi Sándor Általános Iskola felújított épületének átadásakor.

A Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára beszédében hangsúlyozta, nélkülözhetetlen ez a beruházás a város, a nevelőtestület és a diákok életében.

Aláhúzta, a pedagógusok szellemi, gyakorlati, erkölcsi nevelőmunkája elengedhetetlen a gyermekek egészséges fejlődése érdekében. Kiemelte, a megújult épület inspiratív hatását, s azt, hogy a megszépült iskola az intézmény környezetének megóvására is ösztönöz.

Valamennyi szabadszállási polgár kivette a részét a projekt sikeres megvalósításából – jelentette ki Tóth Katalin. Hozzátette, a képviselő testület azzal, hogy bátran a beruházás mellett döntött, a helyben élők az önrész biztosításával, a diákok és a nevelők pedig a türelmükkel járultak hozzá az átmeneti időszak megpróbáltatásaihoz.

A kétszáz millió forintos beruházás mintegy 85 százalékát az Európai Unió finanszírozta. A komplex felújítás magában foglalta a nyílászárók cseréjét, az utólagos hőszigetelési munkálatokat, a fűtési, világítási, és melegvíz-rendszer korszerűsítését, valamint megújuló energiát hasznosító rendszereket is beépítettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.