A turizmus kitörési lehetőség a vidéknek

Az idegenforgalom a vidéki gazdaság több lábon állásának egyik legfontosabb pillére, igazi kitörést jelenthet a vidéki települések számára.A turizmus elsősorban arról szól, hogy a vendéglátó település megmutatja magát, értékeit, mindazt, amire büszke; az útra kelők pedig új tájakat, új kultúrákat, új közösségeket ismerhetnek meg – emelte ki V. Németh Zsolt a tótkomlósi ifjúsági szálláshely átadásán.

A magyar vidék annyira változatos, hogy egy emberélet is kevés alaposan megismerni, ezért is fontos, hogy az ismerkedést időben, még fiatalon elkezdjük – tette hozzá a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Tótkomlós Város Önkormányzata a Darányi Ignác Terv vidékfejlesztési programjában, a turisztikai tevékenységek ösztönzésére kiírt pályázaton csaknem 47 millió forint támogatást nyert a 32 férőhelyes ifjúsági szálláshely kialakítására a Karasz János Sporttelepen. A szálláshelyre a városba látogató 8-26 év közötti fiatalokat, valamint azokat a sportolókat várják, akik a sporttelep szolgáltatásait veszik igénybe, versenyekre, edzőtáborokba érkeznek a városba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.