A Hajdú-Bét: hétfőig adható be a támogatási igény

A Hajdú-Bét károsultak július elsejéig adhatják be támogatási igényüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH)- közölte Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár.

A szaktárca azzal számol, hogy mintegy 100-120 termelő nyújt majd be támogatási igényt, mint közvetlen beszállító. Erre a célra a VM mintegy 300 millió forintot különített el. Június 26-ig 106 támogatási kérelem érkezett, hozzávetőlegesen 174 millió forint kifizetési igénnyel. Egy károsult maximum 2,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy miután az uniós agrárminiszterek tanácsa elfogadta a közös agrárpolitika (KAP) reformját a hét elején Luxembourgban, és az Európai Parlament (EP) szerda délután jóváhagyta azt, csütörtökön délelőtti hír szerint Martin Schulz, az EP elnöke az MFF-fel, a közös költségvetéssel kapcsolatos megállapodás elfogadását javasolja az EP-nek. Ez azt jelenti, hogy az együttdöntési eljárás keretében megszületett a politikai megállapodás – hangsúlyozta.

Hozzátette: a mostani tárgyalásokon a magyar mezőgazdaság, a magyar vidékfejlesztés és a gazdák érdekeit sikerült jól képviselni, és így bizakodva tekinthet Magyarország az unió közös agrárpolitikájának 2014-2020 közötti időszaka elé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.