Kedvezőbb feltételekkel igényelhető az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

A Vidékfejlesztési Minisztérium saját költségvetési forrásai terhére a folyószámlahitelhez nyújtott kamattámogatást az eddigi évi 2 százalékpontról 4 százalékpontra emelte.

A megemelt kamattámogatási mérték a 2013. július 18-tól kezdődően számított kamatokra vonatkozik, és az új valamint a meglévő szerződésekre egyaránt érvényes.

A KAVOSZ Zrt. koordinálása mellet 2011 szeptembere óta elérhető Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel (ASZK) a mezőgazdasági vállalkozások, halgazdálkodással, mezőgazdasági feldolgozással és forgalmazással, erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással foglalkozó vállalkozások és természetes személyek (többek között a családi gazdálkodók, őstermelők, kistermelők) számára nyújt szabad felhasználású hitellehetőséget, maximum 25 millió forintig legfeljebb 3 éves futamidővel.

A de minimis támogatási keret terhére igénybe vehető, megemelt kamattámogatásnak köszönhetően a hitelfelvevő által fizetendő kamat a jelenlegi piaci viszonyok mellett, a rendkívül kedvező, évi 4,25 százalék szinten alakul. Az ASZK Jelenleg az OTP Bank Nyrt., a Magyarországi Volksbank Zrt., a Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt, a Takarékbank és az integrációjához tartozó takarékszövetkezetek termékkínálatában érhető el, az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása mellett. A jelenlegi adatok szerint 814 ügyfél részére közel 4,9 milliárd forint összegű megnyitott hitelkeret áll rendelkezésre.

A tárca reményei szerint a megemelt kamattámogatás még jobban hozzájárul a konstrukcióban rejlő lehetőségek kihasználáshoz, a hitelállomány növekedéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.