Osztrák-magyar határon átnyúló fejlesztést adtak át

Víz nélkül nincs civilizáció, civilizáció nélkül azonban nincs víz sem – hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Pinka folyó menti osztrák-magyar közös szennyvízelvezető beruházás átadásán.

A két ország határmenti összefogásának eredménye az a korszerű, kibővített, a legszigorúbb környezetvédelmi elvárásoknak megfelelő szennyvíztisztító rendszer, amelyet szerdán adtak át Szentpéterfán – emelte ki az államtitkár. A település Eberauval (Monyorókerék) és Deutsch Schützen-Eisenberggel (Németlövő-Csejke) karöltve saját forrásból építette meg a közös fenntartású szennyvízelvezető és –tisztító rendszert, amelyet most a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra gondolva önkormányzati, kormányzati és európai uniós támogatással bővítettek és korszerűsítettek.

V. Németh Zsolt kiemelte: a mai korban a fenntartható, felelős vízkezelés kulcseleme a korszerű szennyvízelvezetés és szennyvíztisztítás is. Fontos a kényelem, az életminőség szempontjából; elengedhetetlen a közegészség és a környezet védelme érdekében, és alapvető feltétele a gazdasági és turisztikai fejlesztéseknek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.