Czerván György: sikeres magyar érdekérvényesítés a KAP-reform során

Sikeresnek ítélte Czerván György a magyar érdekek érvényesítését az unió közös agrárpolitikájának (KAP) reformjában, amely 2014-2020 között alapvetően határozza meg a magyar mezőgazdaság és vidékfejlesztés lehetőségeit, mozgásterét. English Version →
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken a dinnyepromóció újabb állomásán tartott sajtótájékoztatón elmondta: azt a magyar álláspontot, miszerint Magyarország az érzékeny ágazatok mozgásterét szeretné kibővíteni, sikerült elfogadtatni. A közvetlen támogatások esetében az úgynevezett termeléshez kötött támogatásoknál a támogatási szintet sikerült a mostani 3,5 százalékról 13 százalékra növelni.

Fontosnak nevezte, hogy bizonyos opciók estén, a nemzeti boríték további 20 százalékát lehet az érzékeny ágazatok, például az állattartás, vagy a zöldség-gyümölcs ágazat támogatására fordítani.

A vidékfejlesztési támogatások – vagyis a második pillér esetén – esetében a prioritásoknál az öntözés és a kertészeti ágazat támogatása pályázati formában szintén szerepel a 2014-2020. közötti uniós új költségvetési időszakban. Megjegyezte: mindez fontos a magyar dinnyetermelők számára is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.