Tizenkilenc termék nyerte el idén a HÍR védjegyet

A minőségi, hagyományos élelmiszerek eredetének megőrzésére és védelmére született meg a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) program, amely egyúttal a tudatos vásárlói döntést is segíti – mondta Kardeván Endre, a HÍR védjegy díjkiosztó ünnepségén.

A vásárlók egyre tudatosabban válogatnak a boltok kínálatában, keresve a hazai, jó minőségű, hagyományos módon, vagy különleges eljárással készült élelmiszereket. Az ár mellett a választás során ma már egyre meghatározóbb, hogy melyik élelmiszer tartalmaz kevesebb adalékanyagot, netán melyik kézműves, hagyományos vagy tájjellegű termék, melyik készül helyi, speciális előállítással – mondta az államtitkár.

Mint fogalmazott, mind többen értékeljük, ha valami olyan gonddal, odafigyeléssel készült, ahogyan azt szüleink, nagyszüleink tették. Éppen ezen értékek összegyűjtésére és megóvására született a Hagyományok-Ízek-Régiók program, amely mára 300 hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termék gyűjteménye.

A HÍR védjegy működtetésével a Vidékfejlesztési Minisztérium célja ezen kiválasztott kiváló termékek piaci lehetőségeinek bővítése, valamint, hogy elősegítse a fogyasztók bizalmát. A tárca elkötelezett abban, hogy a HÍR védjegy egyet jelentsen az egyediséggel, a hagyományápolással és a minőség garanciájával – fogalmazott Kardeván Endre, aki a 2013-as HÍR védjegyhasználati pályázat nyertesei számára okleveleket adott át. Az idén 12 pályázó 19 terméke nyerte el a HÍR védjegyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.