Hivatalosan is szakmaközi szervezetté vált a Tej Terméktanács

A tejágazati szakmai napon Feldman Zsolt átadta a szakmaközi szervezeti elismerést bizonyító dokumentumot a terméktanácsnak, ezzel hivatalosan is szakmaközi szervezetté vált.

A rendezvényen egy korábbi megállapodásnak megfelelően a Tej Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködési megállapodást kötött.

Lukács László, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója beszámolt arról, hogy a tejágazati szakmai napon olyan fejlesztési elképzeléseket vitattak meg a szakemberek, amelyek a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban valósulnának meg. Ezek célja, hogy a magyar tejágazat mostani 1,7-1,8 milliárd literes termelése a 2020-as évek elejére 2,0-2,2 milliárd literre emelkedjen. Ezzel a mostani 160 literes egy főre jutó fogyasztás 200 literre emelkedhetne.

Lukács László emlékeztetett arra, hogy a Tej Terméktanács nemcsak a szakmai szervezetekkel, hanem az élelmiszer-kiskereskedelemmel is együttműködik. Éppen zajlik a Magyar Tejhét promóciós kampány, amely a jövő hét csütörtökig tart – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.