Nemzetközi elismerés a koszovói segítségnyújtásért

Első díjas lett az idén a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) egyik projektje az úgynevezett kimenő Twinning (ikerintézményi) programok megvalósításában.

A VM és háttérintézményei az osztrák Agrarmarkt Austria junior partnereként a koszovói vidékfejlesztési Twinning projekttel elnyerték az első helyezést az idei Európai IPA Projektek versenyében, futó projektek kategóriában.

A program segítséget nyújt a koszovói mezőgazdasági minisztériumnak az agrár-vidékfejlesztési program bevezetéséhez. Az intézményfejlesztő, szakmai tanácsadó projekteket az Európai Unió finanszírozza.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Külügyminisztérium a közösen kidolgozott Twinning Stratégiája lefekteti, hogy a nemzetközi projektekben az aktív részvétel számos előnnyel jár, ezért nemzetgazdasági érdek. A program a magyar uniós tapasztalatok átadásával lehetőséget teremt a közvetlenebb érdekérvényesítésére, Magyarország nemzetközi kapcsolatainak erősítésére.

A VM irányításával a tárca és háttérintézményei összesen 9 Twinning program megvalósításában vettek, illetve vesznek jelenleg is részt Törökországban, Koszovóban, Észtországban, Horvátországban, Szerbiában és Montenegróban. A VM – amely a programban 2006 óta vesz részt – az egyik legaktívabb magyar minisztérium ezen a területen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.