Magyar irányítás alá került a Glencore Agriculture csehországi leányvállalata

Fotó- Glencore, Juhász Csaba ügyvezető2019 októberétől a magyarországi Glencore Agriculture csoport ügyvezetője, Juhász Csaba irányítja a cseh leányvállalatot is. Juhász Csaba 1996 óta vezeti a Glencore Agriculture magyarországi csoportját.

A Glencore Agriculture magyarországi cégcsoportja 3 szervezetből áll. Amellett, hogy Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát üzemelteti, a csoport a vállalat magyarországi kereskedelmi és logisztikai tevékenységéért felel, és országszerte négy raktározási telephellyel rendelkezik. A cégcsoport jelenleg mintegy 290 embert foglalkoztat Magyarországon. A csehországi leányvállalathoz tartozik a Glencore Agriculture Ústí nad Labem-ben található marketing irodája, valamint egy olajosmag-feldolgozó üzem, amelyek együttesen közel 220 embert foglalkoztatnak.

Juhász Csaba cégvezető a változások kapcsán így nyilatkozott: „Ügyvezetői tevékenységem során azt a célt szolgálom majd, hogy az egyesített szervezetek kiegészítsék és segítsék egymás munkáját, vagyis többek legyenek, mint külön-külön voltak. Kollégáimmal örömmel fogadtuk ezt a kihívást, hiszen az újabb lehetőségek mellett tovább erősíthetjük a Glencore Agriculture Közép-Kelet-Európában betöltött szerepét, elsősorban az olajos magvak és a növényi olaj piacán.”

A Glencore Agriculture a világ egyik vezető vállalata a mezőgazdasági alapanyagok gyártása, feldolgozása és kereskedelme területén. A cég jól kialakított eszköz- és infrastruktúrahálózatának, valamint erős ellátási láncának köszönhetően hatékonyan elégíti ki a piac igényeit szerte a világon. A Glencore Agriculture 35 országban van jelen, és mintegy 13 000 embert foglalkoztat világszerte.

Glencore Agriculture magyarországi cégcsoport három tagból áll, a gabonafélék, olajos magvak, növényolajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmének és logisztikájának egyik legfontosabb szereplője, emellett gyártási és raktározási tevékenységet is folytat. A magyar piacon 23 éve jelen lévő Glencore Agriculture Hungary Kft. fő tevékenysége a termények, takarmány-alapanyagok és növényolajok kereskedelme. A Pannon Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát, Foktőn, ahol csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaznak. A legfontosabb feldolgozott termény a napraforgó, de az üzem alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. A Gabonatároló és Logisztikai Kft. elsődleges célja a magyar gabonapiac raktározási, terménytárolási és – kezelési igényeinek kiszolgálása; telephelyei az ország négy pontján találhatók.