Folytatódik az EU vállalkozói csereprogramja

A csereprogram lényege, hogy a menedzserek minél többet tanuljanak egy hasonló területen működő, jelentősebb múlttal rendelkező európai vállalkozás tevékenységéből.Az ITD Hungary közleménye szerint még februárban indított csereprogramot az Európai Bizottság „Erasmus fiatal vállalkozóknak” néven, Magyarországon az ITD koordinálja a programot.

Fél éves programidő

Magyarországról a közeljövőben egy-egy haltenyésztő, pályázatíró, élelmiszeripari és informatikai fiatal cég vezetője utazik külföldre, a magyar cégek pedig ősztől fogadhatnak kezdő vállalkozásvezetőket különböző európai országokból. Az Európai Bizottság által finanszírozott program keretében az elmúlt három évben alapított magyar cégek vezető beosztású munkatársai egy hasonló profilú, de már hosszabb ideje működő európai vállalkozásnál tölthetnek el maximum fél évet. A programra jelentkező magyarországi cégeknek az ITD Hungary Enterprise Europe Network irodája keres más uniós tagországban már működő, a programra regisztrált mentor céget.

Cél a KKV-k versenyképessége

Az Európai Bizottság az utazás- és szállásköltséget fedezi; 2009 és 2010 között így összesen 870 külföldi kiutazás valósulhat meg. A program elsődleges célja az induló és már létező kis- és középvállalatok versenyképességének növelése. A programra Európában több mint hétszáz vállalkozó jelentkezett, és mintegy száz kiutazás-fogadást készítettek elő, amelyek közül húsz még a nyáron lezajlik – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.