Hungarikumok, magyar értékek

A Hungarikum Bizottság konferenciasorozatot szervez, melynek célja, hogy ismertesse az önkormányzatok, települések és a művelődési intézmények vezetőivel, a nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvényt.

A Hungarikum Bizottság titkársága a konferenciasorozaton módszertani útmutatást nyújt a települési és megyei értéktár bizottságok felállításához, hasznos információkat ad a gyűjtőmunkához, a Magyar Értéktár létrehozásához.
A konferenciasorozat mai, második állomásán, Veszprémben Gyaraky Zoltán, a HB titkára adott tájékoztatást a települési és megyei értéktár bizottságok felállításával kapcsolatos önkormányzati feladatokról és kötelezettségekről. Előadásában ismertette, hogy mi a különbség a nemzeti értékek és a hungarikumok között, hogyan épül fel a nemzeti értékek rendszere és miként lehet egy települési értékből hungarikum. Bemutatta a Hungarikum Bizottság és az annak munkáját segítő ágazati szakbizottságok feladatait.

Zobor Enikő szakmai tanácsadó a nemzeti értékek szakterületenkénti kategóriáiról, a helyi értéktárak és az értéktár bizottságok létrehozásával kapcsolatos konkrét tennivalókról szólt. A tájékoztató előadássorozat következő állomása Nagykátán lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.