Stratégiai ágazat lett az élelmiszeripar

Aláírók

A Magyar Kormány számára az élelmiszer-feldolgozás kiemelten fontos, ezért az élelmiszeripart stratégiai ágazattá nyilvánította. 

Kiemelt kormányzati cél, hogy az élelmiszerlánc optimalizálásával a lehető legmagasabb hozzáadott értéket itthon állítsuk elő.

Még több siker, még több munkahely és magasabb foglalkoztatottság elérése a kormány célja a gazdaság szereplőivel kötött együttműködéseknek. Az élelmiszergyártókkal való megállapodás aláírásával élelmiszeripari termékeink visszaszerzik azt a presztízst, amelyet a hazai élelmiszerek évtizedeken, évszázadokon át képviseltek – köszöntötte az élelmiszer-előállítókkal kötendő megállapodás aláírása alkalmából egybegyűlteket Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az OMÉK-on.

A szaktárca vezetője hangsúlyozta: a megállapodást aláíró vállalkozások erősítik azt az utat, azt az elvárást, amelyet a kormány, a vidékfejlesztési tárca képvisel a hazai élelmiszerekkel kapcsolatban. S mint mondta, bízik benne, hogy a most aláírt együttműködési megállapodások további partnereket ösztönöznek az együttműködésre.

A Vidékfejlesztési Minisztérium azzal a 16 jelentős élelmiszer-feldolgozó céggel kötött az OMÉK-on megállapodást, amelyekkel a kormányzati stratégiai célok kidolgozása során együtt tud dolgozni, amelyektől a döntés-előkészítési folyamatokban közvetlenül első kézből kaphat visszajelzést a tervezett intézkedések lehetséges hatásairól.

Az együttműködést aláró cégek és a nevükben aláíró vezetők az alábbiak:

Bunduelle Kft. (Henri Foulon, ügyvezető)
Eisberg Hungary Kft. (Gazsi Zoltán, ügyvezető)
Fino-Food Kft (Egyed László, ügyvezető)
Fornetti Kft. (Dr. Szabó József, ügyvezető)
Gyermelyi Tészta Zrt. (Tóth Béla, igazgató)
Hajdúhús 2000 Kft. (Papp István, ügyvezető)
Her-Csi-Hús Kft. (Oláh István, ügyvezető)
Kométa 99 Zrt. (Giacomo PedranZini, igazgató)
Magyar Megújuló Energia Platform (Glattfelder Béla, elnök)
Mirelite Mirsa Kft. (Losó Adrienn, igazgató)
Országos Magyar Méhészeti Egyesület (Mészáros József, ügyvezető igazgató)
Sió Eckes Kft. (Fazekas Endre, ügyvezető)
Sole-Mizo Zrt. (Gerbrant Redmer de Boer, vezérigazgató)
Surjány-Hús Kft. (Tóth Tibor, ügyvezető igazgató)
Univer Zrt (Molitórisz Károly, vezérigazgató)