Zalai autista farm létrehozását tervezik Magyarszerdahelyen

Autista és megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását elősegítő farm kialakítására nyújtott be pályázatot a Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézménye és Otthona.

A beruházással bővülne az autisták foglalkoztatása, és ez segítené az intézményhálózat önfenntartását, önellátását. A tervekben szerepel egy 80 négyzetméter alapterületű üvegház, zöltségpalánták nevelésére, továbbá egy hagyományos falusi udvar, benne pajta, baromfiudvar és konyhakert. Ez napközis táborok, osztálykirándulások helyszíne is lehetne majd, hogy a farmra látogató gyermekkel megismertethessék a vidéki élettel – tájékoztatott Halász Gabriella igazgató.

Tervezik sertéstelepek kialakítását is, úgy, hogy az állattartáshoz szükséges takarmány nagy részét az intézmény több mint hét hektáros területén termelnék meg.

A farmon 11 új munkahely jöhet létre, munkalehetőséget biztosítva az intézményben és a település környékén élő megváltozott munkaképességű embereknek.

Sikeres pályázat esetén a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) támogatási összege teljes egészében fedezi majd a beruházás mintegy 66 millió forintos költségét. Támogatás nélkül a sertéstenyésztés, a fóliás növénytermesztés kisebb léptékben és kisebb ütemben valósítható meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.