Szarvas ad otthont a Minisztériumok Nemzetközi Sporttalálkozójának

Fazekas

2013. augusztus 21-25. között Magyarország rendezi az 1964 óta minden második évben sorra kerülő Minisztériumok Nemzetközi Sporttalálkozóját.

Az eseményen a hagyományokhoz híven Ausztria, Németország és Magyarország agrárügyekért felelős minisztériumainak válogatott csapatai indulnak labdarúgás, tenisz, asztalitenisz, röplabda, sakk, lövészet, futás és úszás sportágakban.

A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartozásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a ‘fair play’, a nemes küzdelem szabályaira – idézte Szent-Györgyi Albert gondolatait Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Szarvason.

A 2013-ban megrendezett találkozónak Magyarország, a Békés megyei Szarvas városa ad otthont. A találkozó kiemelt célja a versenyzés mellett a mezőgazdasági ügyekért felelős minisztériumok közötti jó kapcsolatok ápolása. A sportversenyek mellett szakmai és kulturális programok is elősegítik, hogy a hasonló területről érkezett szakemberek megismerhessék egymást, és elmélyíthessék kapcsolataikat.