Bővítette raktárkapacitását a Forest Hungary

Dóra János elmondta: eddig 12,5 ezer négyzetméteres alapterületű raktárkapacitásukat több mint 15 ezer négyzetméterre bővítették, a beruházáshoz saját tőkéből biztosítottak nettó 450 millió forintot. A fejlesztést a gazdasági válság elleni lépésnek is szánták, ugyanis a nagyobb tárolóterület az importból behozott bútoripari termékek választékának gyarapítását is szolgálja.

Két házaspár alapította

Az 1990-ben két házaspár által alapított zalai cég ma már 8-9 ezer féle terméket kínál. 2008-ban közel nettó 6 milliárd forintos bevételt ért el, a HVG közelmúltbeli kimutatása szerint Zala megyében a legnagyobb eredményességgel dolgozó társaság, országosan pedig az első 500 cég között is az élvonalba tartozik. Lőrincz Tamás arról számolt be, hogy a múlt év hasonló időszakához képest az idén mintegy 10 százalékkal csökkent a bevételük. A gazdasági válság hatásai leginkább külföldi exportpiacaikon érzékelhetők, ahol 15 százalékos visszaesést tapasztaltak.

Megközelíteni a tavalyi eredményeket

Dóra János hozzáfűzte: idei célkitűzésük, hogy minél jobban megközelítsék a tavalyi eredményeket, és megőrizzék hazai piacvezető pozíciójukat. Nem terveznek elbocsátást a 120 fős alkalmazotti állományból, ugyanakkor készülve a recesszió után előbb-utóbb bekövetkező fellendülésre, képzéssel erősítenék tovább szakembergárdájukat. A betéti társaságként indult cég négy éve indította el leányvállalatát Horvátországban, ahol jelenleg 10 embert foglalkoztatnak, indulásuk óta a Zágráb közelében működő cég a horvát piac mintegy 10-15 százalékát szerezte meg. Romániában három emberrel ügynöki hálózatot működtetnek, de termékeikkel jelen vannak Bosznia-Hercegovinában és Szlovéniában is – közölte Lőrincz Tamás.

Kész bútorokat is forgalmaznak

A bútoripari alkatrészek, szerelvények legnagyobb magyar importőreként és nagykereskedőjeként az utóbbi években kibővítették kínálatukat kész bútorok forgalmazásával is. Először konyhabútorok, majd étkezőgarnitúrák kerültek a kínálatba, majd franciaágy-keretek, komódok és tonettbútorok is helyet kaptak a választékban. Termékeiket elsősorban az Európai Unióból szerzik be, de jelentős a távol-keleti, főként kínai, tajvani, valamint egyiptomi beszerzés, kisebb hányadban hazai beszállítókkal is dolgoznak. Vevőik elsősorban a magyar bútorgyártó vállalkozások és viszonteladók, például az öt, Magyarországon jelen lévő multinacionális barkácsáruházlánc számára is értékesítenek termékeket – részletezte a Forest Hungary két ügyvezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.