Méltó megbecsülést érdemel a gazdatársadalom az Agrárminisztérium szerint

gtFontos, hogy az ország megbecsülje a földműveseket, akik a magyar földvagyonnal gazdálkodnak, és egészséges, biztonságos, ízletes élelmiszert termelnek a családok számára – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára a III. Földművesek Emléknapján.

Az államtitkár azt mondta, a Földművesek Emléknapja felmutatja a világ előtt, hogy a földműveseknek pótolhatatlan szerepe van a Kárpát-medencében, a magyar történelem és az élet folytonosságában. Farkas Sándor az emléknapon elmondta azt is, a magyar gazdálkodók érdekeit mindenekelőtt a magyar termőföld védelmével lehet képviselni.

Az államtitkár kitért az újonnan megalakult Nemzeti Földügyi Központra is, kifejtve, az intézmény az agrárium és a magyar gazdálkodók erős bástyája, amely védi a közös örökséget, a termőföldet. Összegyűjti, rendszerezi értékeinket, és válaszokat ad a kihívásokra, például a klímaváltozás hatásait mérséklő öntözésfejlesztésre, amelyre a kormány a következő években jelentős támogatást ad – fogalmazott Farkas Sándor.