Műtrágya vásárlási Black Friday-t hirdet a Nitrogénművek Zrt.

GenezisLogo.aiA Nitrogénművek Zrt. elkötelezett a magyar mezőgazdaság és szereplői támogatásában. Erre figyelemmel hamarosan különleges és egyedi akcióval fog jelentkezni kizárólag a magyar termelők részére. Az akció keretében a vállalat felajánlja a 2022 január 01-től május 31-ig Pétfürdőn legyártandó műtrágya teljes mennyiségét a magyar gazdáknak és kereskedőknek. Legjobb tudomásuk szerint ez a mennyiség messze nem fogja fedezni a termelők igényeit, ezért a beérkező megrendelések sorrendjében fogják a termelőket kiszolgálni.

Ahhoz, hogy a termelők jól tudjanak dönteni, a műtrágyapiacon kialakult, valós piaci helyzettel is tisztában kell lenniük, ehhez is segítséget kívánnak nyújtani. A földgáz világpiaci árszintje idén csaknem tízszeresére nőtt a múlt évihez képest, ami rendkívül nehéz helyzetbe hozta a műtrágya gyártókat szerte Európában. Becsléseik szerint több mint 1 millió tonna műtrágya hiányzik a közép-európai régióban, ami tovább nehezíti az ellátást. Magyarországon a nyugati országokhoz viszonyítva alacsonyabb áron értékesítenek műtrágyát.

Mint felelős magyar vállalat, a Nitrogénművek Zrt. felajánlja a teljes gyártási kapacitását 2022 január 01-től május 31-ig a magyar mezőgazdaság szereplői részére, azaz az év első felében legyártott műtrágya teljes mennyiségét a magyar gazdák és kereskedők kaphatják meg. Amennyire lehetősége van erre, a vállalat biztosítja a magyar mezőgazdaság számára a műtrágya igényét egy egyedi értékesítési akció, Black Friday keretében, amikor mindenki számára lehetőség nyílik az európai műtrágya árszinthez képest alacsonyabb áron vásárolni műtrágyát. Így minden magyar gazda biztosíthatja műtrágya szükségletét a tavaszi szezonra a Nitrogénművek Zrt. termelési kapacitása erejéig. Ezen felül, a Nitrogénművek Zrt. vezetősége felhívja minden partnere figyelmét, hogy folyékony műtrágya esetében a társaság korlátozott mennyiségben fog tudni ajánlatot tenni logisztikai korlátok miatt.

„Még csak a tél küszöbén járunk, így tartani lehet attól, hogy az időjárás hidegebbre fordultával együtt a földgáz tovább drágul. Ennek következtében pedig a műtrágya ára még magasabb szintre emelkedhet. Ezért azt tanácsoljuk kedves partnereink részére: ne vállaljanak kockázatot azzal, hogy kivárnak a vásárlással, hanem biztosítsák be magukat a tavaszi szezonra. Aki most vásárol, elkerülheti a gázár okozta további kockázatot egy vártnál hidegebb tél esetén” – hívta fel a figyelmet a Nitrogénművek Zrt. vezetősége.