Uniós támogatással bővül a logisztikai klaszter

Ács Sándor, a klaszter elnöke a tervekről elmondta: támogatják a külföldi vásárokon történő jelenlétet, szakmai konferenciákat, és képzéseket is szerveznek.

Számos előny a tagoknak

Kifejtette: az árubázisok feltárásával segítik a piacszerzést, emellett szélesíteni akarják az információ áramlást a tagság körében, egyebek között az egymásnak nyújtható szolgáltatásokról és a munkaerő-helyzet változásairól. Az állást ajánló cégek hamarabb találnak jó szakmai felkészültségű munkatársakat, ha van arról tudomásuk, hogy a klaszter másik cégénél van felesleges munkaerő – tette hozzá.

Együtt hatékonyabban

A jelenlegi 25 tagú szervezet taglétszámát a következőkben megduplázzák. A klaszter 2006 végi megalakulása óta történtek már közös beszerzések, kedvezményes szolgáltatásokat kínálnak egymásnak, így teszik gazdaságosabbá, olcsóbbá a működést. A klaszter elnöke elmondta: terveik között szerepel a klaszter akkreditáltatása, amelynek révén a jelenlegi érdekszövetség klaszter menedzsment vállalatként akár önálló beruházásokat is megvalósíthatna a jövőben.

Kisvállalkozókat tömörít

A logisztikai klasztert tizenhat vállalat hozta létre mintegy két és fél évvel ezelőtt. A szerveződés a kisvállalkozókat integrálja, a jelentős tőkeerőt a GYSEV Zrt. képviseli a szervezetben, amelynek tudásbázisát az ugyancsak tag Nyugat-magyarországi Egyetem biztosítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.