Az ITD a legjobb ügynökségek között van

Az ITD Hungary közlése szerint a döntéshozóknak szóló, befektetési helyszínek felkutatásával foglalkozó szerkesztőség a 2008-ban bejelentett befektetési projektek egy főre eső száma alapján rangsorolt.

A Világbank próbaérdeklődéssel tesztelt

Egy másik, a Világbank által készített nemzetközi felmérésben is jól szerepelt az ITD: a vizsgált 181 nemzeti befektetésösztönző intézmény közül a 14. lett, így megelőzte többek között a Czechinvestet is. A Világbank úgynevezett próbaérdeklődéssel tesztelte a befektetési ügynökségek működését, hatékonyságát: egy virtuális szoftvercégnek, illetve egy italokat gyártó vállalatnak kerestek befektetési helyszínt. A Világbank rangsorát az osztrák ügynökség vezeti, a második a svéd, a harmadik pedig a német lett.

Az igazi befektetők kivárnak

A befektetők az elmúlt hónapokban érezhetően kivártak, s ez az óvatosság még jó ideig jellemző lesz; ez pedig azt is jelenti, hogy kevesebb működőtőkéért erőteljesebb lesz a küzdelem. Ennek fényében különösen fontos, hogyan teljesítenek a nemzeti befektetésösztönző szervezetek, amelyek az első kapcsolat-felvételi pontot jelentik a befektető és a tervezett projektet potenciálisan befogadó ország között. 2008-ban az ITD Hungary-n, a magyar befektetés ösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökségen keresztül 384 milliárd forint értékű befektetés érkezett Magyarországra. A befektetésekkel 8.094 új munkahely jön létre az országban. Az ITD közreműködésével, az idén év első hat hónapjában 63 milliárd forint értékű pozitív befektetői döntés született. A beruházások 3.429 új munkahelyet teremtenek Magyarországon – derül ki a közleményből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.