Az új európai rend egyik élharcosa Magyarország

Európa válságban van, új rend alakul ki, és ennek egyik élharcosa Magyarország – hangoztatta Budai Gyula, a hazai és határon túli politikai és gazdaszervezetek képviselőivel tartott Kárpát-medencei Összefogás Fórum megnyitóján.

 

Budai Gyula elmondta: a változások sikeres megvalósításához olyan barátokra, szövetségesekre van szükség, mint a határon túli honfitársaink. Ez az üzenete a kettős állampolgárság megadásának is – tette hozzá. “Aki mindig hátrál, lemond, a gyávaságot tartja megmaradásunk biztosítékának, elvész a világ megvetésében, és könnyű zsákmány az elnyomója számára, márpedig Magyarország az ország és nemzethatáron belül mindig erős marad” – fogalmazott Budai Gyula. Hozzátette, a Magyarországot támadó köröknek ez az együvé tartozás fájó pont, mert egy kis nemzet Európa közepén felemelte a fejét, és nem hajlandó tudomásul venni azokat a megszokott dolgokat, amelyekre mások csak bólogatnak.

Az államtitkár kiemelte: a határon túli gazdaszervezetekkel most kialakuló együttműködés, szakmai programok is a felemelkedést szolgálják. Ennek részeként például a közelmúltban székelyföldi gazdálkodók egy csoportja járt Magyarországon a kis és közepes gazdaságok, az állattartás körülményeiről gyűjtve tapasztalatokat.

A tanácskozáson elhangzott, hogy az agrártárca ez év elején adta ki a Darányi Ignác-tervet, amelynek része a Kárpát-medencei magyarsággal az együttműködés fejlesztése a vidéki térségek megerősödése érdekében. A tárca az elmúlt hónapokban székelyföldi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, délvidéki, muravidéki, burgenlandi gazdaszervezetekkel vette fel a kapcsolatot, az ő képviselőik is részt vettek a mostani tanácskozáson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.