Befuccsolt az APEH első elektronikus ingatlan árverése

A sikertelen próbálkozás nem jelenti azt, hogy az ingatlan végleg az adóhatóság nyakán maradt, ugyanis az elévülési időn belül – ez normál esetben öt év + hat hónap – akárhányszor próbálkozni lehet az árveréssel.

Februárban további árverések

A következő elektronikus ingatlan árverés február 19-én lesz, egy 6 millió forint becsértékű sárospataki telephely – műhellyel és garázzsal – kerül e-kalapács alá, február 20-án pedig további 18 ingatlan árverése kezdődik meg. Az APEH elektronikus árverési felületén kedden délután 125 ingatlan volt meghirdetve, főleg belterületi telkek, rétek, szántók, erdők, szőlők, de vannak köztük ipari ingatlanok, családi házak és lakások is, ezeket a következő hónapokban folyamatosan bocsátják majd árverésre.

10 százalékkal lehet versenybe szállni

Az APEH végrehajtási eljárásai során lefoglalt, a hivatal birtokában lévő ingatlanokat és üzletrészeket az év eleje óta lehet értékesíteni, az ingóságok esetében már 2008 elején bevezették az e-árverést. Az ingatlan árverésen érvényes ajánlatnak a becsérték 65 százalékát, lakóingatlannál a 75 százalékát elérő licitösszeg minősül. Az ingatlan becsértékének 10 százalékát kell befizetni, amit a nyertesnél beszámítanak a vételárba, a többi licitáló pedig visszakapja. Az árverések időtartama három nap.

Kapcsolódó hírek:
Elkezdték az elektronikus ingatlan-árverést

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.