Bővül az ITD Hungary tevékenysége

Az ITD Hungary 20 vidéki irodája az átvett feladatoknak köszönhetően kibővült szolgáltatásokkal várja a vidéki vállalkozásokat: már nemcsak üzletfejlesztési szolgáltatások, hanem az ezekhez kapcsolódó finanszírozási lehetőségek, így a hazai és az európai uniós pályázatok, a különböző támogatott hitelkonstrukciók – az ITD projektmenedzselési gyakorlatának megfelelően cégre szabottan – is elérhetőek az irodákban. A két gazdaságfejlesztési hálózat összevonását a szinergiák kiaknázásának igénye indokolta, az ITD irodái májustól úgynevezett „egyablakos” rendszerben nyújtanak teljes körű vállalkozói információkat.

Évről évre több a szolgáltatás

Az ITD Hungary szolgáltatásai évről évre bővülnek, alapfeladatai azonban változatlanok: üzletfejlesztési tevékenysége révén segíti a magyar cégek üzleti partnerkeresését, beszállítóvá válásukat és külpiaci megjelenésüket; befektetés-ösztönzési tevékenysége keretében pedig egyablakos rendszerrel szolgálja ki a befektetőket. Mindezek mellett az ITD Hungary keretein belül működő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat kifejezetten a hazai mikro- és kisvállalatok külpiaci törekvéseit támogatja.

Segítik az üzleti partnerek egymásra találását

Az ITD Hungary üzletfejlesztési igazgatósága évente több tucat kiállítás és vásár, információs stand és nemzeti bemutatkozás, megközelítőleg 150 kül- és belföldi üzletember találkozó, valamint számos beszállítói rendezvény szervezésével segíti a magyar és a külföldi üzleti partnerek egymásra találását. Az ügynökség 1998 és 2008 között összesen 527 sikeres befektetési projektet kezelt, 10,2 milliárd eurónál is több külföldi működő tőke betelepedését segítette elő. Ezeknek köszönhetően az újonnan teremtett munkahelyek száma meghaladja a 106 ezret.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.