Bővülnek az agrárium lehetőségei

„Komoly sikerként könyveljük el, hogy az EU által jóváhagyott kezdeményezésünkre a mezőgazdasági csoportmentességi rendeletet előnyeiből a magyar gazdálkodók is részesedhetnek”- mondta Ulrich Anikó. „Mivel az Alapítvány missziója az agrárium segítése, bízunk benne, hogy a 400 000, illetve az 500 000 eurós támogatási küszöb alkalmazásával sok gazdálkodónak lesz lehetősége fejleszteni” – tette hozzá az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Felduzzadt „agrár de minimis” keret

Az új támogatási kategória alkalmazásával az alacsony, 7500 eurós „agrár de minimis” keretet meghaladóan akár 500 000 eurós mértékig is terjedhet a vállalkozások által igénybe vehető támogatás. A csoportmentességi jogcím alapján nyújtott kedvezményes díjú kezesség lehetővé teszi, hogy azok az agrárvállalkozások is kedvezőbb díjon juthassanak alapítványi kezességhez, akik az alacsony „agrár de minimis” keret túllépése miatt már csak piaci díjon kaphatnák azt.

Új lehetőség a mezőgazdasági vállalkozásoknak

Ezzel új lehetőséghez jutnak a mezőgazdasági vállalkozások, hiszen lényegesen nagyobb összegű hitelekhez kapcsolódhat a kedvezményes készfizető kezességvállalás. Azon vállalkozások, akik szeretnének élni az új lehetőséggel, a hitelnyújtó bankjukon keresztül tudják igényelni a kedvezményes kezességet. Az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány 2009. július 1-től fogadja a beérkező igényeket.

Kapcsolódó hírek:
Agrárcégek 60 milliárdos garanciát kaptak tavalyMegugrott az igény az agrárgaranciára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.