Csaknem 63 milliárd az üzleti környezet fejlesztésére

A Pólus Programra 2007-2013. között 354-423 milliárd forint keret áll rendelkezésre, ebből az üzleti környezet fejlesztésére 145,481 milliárd forintot különítettek el.
r />
KMOP és TIOP

A Gazdasági Operatív Programban (GOP) és a Közép-magyarországi Operatív Programban (KMOP) az innovációs és technológiai parkok támogatása 20,074 milliárd forint támogatási igény érkezett, ebből eddig 5 projekt nyert 9,435 milliárd forint támogatást. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban (TIOP) a Pólus- illetve társpólus városok az innovatív kulturális infrastruktúra fejlesztéseinek támogatására kiírt pályázatra 10,449 milliárd forint támogatási igényt nyújtottak be. A pályázatokat két fordulóban bírálják el, a második fordulóba Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár pályázata jutott tovább. A TIOP felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastrukturális és informatikai fejlesztések támogatására a pólusvárosokból 38,614 milliárd forint támogatási igényt nyújtottak be. A pályázaton a 12 nyertes projektből a 6 pólus-város területéről érkezett nyertes összesen 34,662 milliárd forint értékben kapott támogatást.

TÁMOP

A Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) a tudáshasznosulást, tudástranszfert segítő eszköz-, és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése című pályázaton a pólusvárosokból 8 projekt számára 3,911 milliárd forint az igényelt támogatás. A pályázatok elbírálása zajlik – derült ki a MAG Zrt. összefoglaló anyagából. Ugyancsak a TÁMOP-ban az innovatív kutatói teamek alapkutatástól az alkalmazott kutatásig terjedő projektjeinek támogatására a pólusvárosokból 10,880 milliárd forint igényt nyújtottak be. A 20 nyertes között 18 pólusvárosból érkezett, ezek 6,928 milliárd forint támogatást nyertek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.