Egymillió forint értékű karácsonyi adománnyal támogatja a MATE a rászoruló családokat

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 1.000.000 forint értékben tartós élelmiszereket adományozott az Ökumenikus Segélyszervezet számára, az adventi adománygyűjtési akciója keretében. Idén huszonharmadszor szervezett gyűjtést a segélyszervezet, mely alkalomból az egyetem rektora személyesen adta át az adományt.

A MATE és jogelőd intézménye életében hosszú évek óta hagyomány, hogy a karácsonyi időszak előtt humanitárius tevékenységet végzünk, melynek keretében egy segélyszervezeten keresztül tartós élelmiszereket adományozunk a rászoruló családoknak” – hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora, aki a tavalyi évhez hasonlóan idén is személyesen vitte el az egyetem adományát az Ökumenikus Segélyszervezethez.
Az átadás során a rektor elmondta: „az egyetem számára kiemelt jelentőségű az élelmiszeradományozás, hiszen a MATE szorosan kapcsolódik a megtermelt élelmiszerhez, az agrár- és élelmiszertudományok területén folytat képzéseket, kutatásokat, termékfejlesztéseket. Ezért az ünnepek alkalmával intézményünk örömmel járul hozzá, hogy alapvető élelmiszerek jussanak el a rászoruló családokhoz”.
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese köszönőszavakat intézett az egyetem vezetőjéhez, és elmondta, igen nagy megtiszteltetés, hogy a MATE másodszor is a segélyszervezetet választotta karitatív partnerének. Az elnökigazgató-helyettes ígéretet tett arra, hogy eljuttatják az adományt a megfelelő helyekre, majd hozzátette, az Ökumenikus Segélyszervezet az advent idején beérkező adományokból egész évben igyekszik támogatni a rászoruló családokat.