Fokozza kutatásait Magyarországon a Pioneer

Az új hódmezővásárhelyi központ magasabb terméshozamú kukorica- és napraforgó-hibrideket nemesít a magyar gazdáknak. Tevékenysége révén a magyar gazdák hamarabb jutnak majd a jobb minőségű Pioneer termékekhez. „Vállalatunk több mint három évtizede segíti nagyobb terméshez a hazai gazdákat azzal, hogy a helyi növénytermesztési adottságoknak megfelelő hibrideket nemesít” – mondta a megnyitón Kovács Gyula, a Pioneer európai igazgatója. „A hódmezővásárhelyi kutatóközpont hozzájárul ahhoz, hogy a Pioneer erősítse kukorica- és napraforgó-nemesítésben betöltött pozícióit a térségben, még nagyobb előnyhöz juttatva partnereinket” – tette hozzá az igazgató.
Az új létesítmény a meglévő jánoshalmai nemesítő állomást váltja fel, és jelentős előrelépést jelent a Pioneer európai kutatási programjában. Az új, mintegy 1,5-2 millió eurós beruházással elkészült kutatókomplexum fontos szerepet játszik majd a magyar mezőgazdaság szempontjából kiemelten fontos kukoricavonalak kinemesítésében. Olyan tulajdonságokról van szó, mint a kukoricabogárral szembeni rezisztencia, a szárazságtűrés, vagy a csőpenésszel szembeni ellenálló képesség. A központ emellett külön programot hoz létre a napraforgó betegségekkel szembeni ellenálló-képességének fokozására, illetve a napraforgó-termesztés gyomkezelési lehetőségeinek javítására. „A Pioneer komolyan veszi a termelőket Magyarországon és a világ más tájain érő kihívásokat, és akár a legkisebb mezőgazdasági termőterületre lebontva is konkrét genetikai megoldásokat kínál” – nyilatkozta Kovács Gyula. Hozzátette: „A hódmezővásárhelyi központ megnyitása fontos lépés a hazai mezőgazdasági innovációban és munkájával hozzájárul ahhoz, hogy a magyar gazdák hatékonyabban termeljenek”. A Pioneer az eddigi nemesítő állomástól átvett tizenhárom munkatárs mellé további hét főállású kutatót vett fel. A központ emellett a környékről mintegy 60-80 idénymunkást foglalkoztat majd.

CÉGHÁTTÉR:
A DuPont-hoz tartózó Pioneer Hi-Bred a gazdálkodók, az állattenyésztők, valamint a gabona- és olajosmag-feldolgozók számára kidolgozott, testre szabott megoldások első számú szállítója a világon. A Pioneer, amelynek központi székhelye az Iowa állambeli Des Moines-ban található, a világ közel 70 országában látja el vevőit a legfejlettebb növény-genetikai rendszerekkel. A DuPont valamennyi termelő és szolgáltató tevékenysége a tudományon alapul. Az 1802-ben alapított DuPont olyan megoldásokat dolgozott ki a fenntartható gazdálkodás biztosítása érdekében, amelyek nélkülözhetetlenek az emberek jobb, biztonságosabb és egészségesebb életéhez szerte a világon. A DuPont, amely több mint 70 országban van jelen, innovatív termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja a piac legkülönbözőbb ágazataiban, mint például a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, az építőipar, a híradástechnika és a szállítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Fokozza kutatásait Magyarországon a Pioneer

Az új hódmezővásárhelyi központ magasabb terméshozamú kukorica- és napraforgó-hibrideket nemesít a magyar gazdáknak. Tevékenysége révén a magyar gazdák hamarabb jutnak majd a jobb min

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.